Historie

Stichting DAS Vrouwen opgericht

13-01-2009

Op 22 september 2005 kwamen enkele vrouwen uit Deurne,  Asten en Someren bij elkaar om kennis te maken en elkaar op de hoogte te stellen van hun organisatiestructuren de activiteiten in hun eigen woonplaats. Het ging om afvaardigingen van de Vrouwen Contact groep Deurne, de Politiek Actieve vrouwen in Deurne, het Vrouwenoverleg in Asten en het Vrouwennetwerk in Someren. Sinds die tijd zijn er concrete plannen gemaakt om te komen tot een fusie.

Op maandag 12 januari 2009 passeerde de akte tot oprichting van Stichting DAS Vrouwen waarmee de samenwerking op alle fronten een feit is. Lisette Derkx en Liesbeth Fransen zetten hun handtekening onder de akte onder het toeziend oog van kandidaat-notaris Vossers uit Someren.

Doelstelling van de stichting is vrouwen in het DAS-gebied (Deurne, Asten en Someren) kansen te bieden zich te ontplooien en zich bewust te laten worden van hun eigen kunnen, zodanig dat zij de mogelijkheid hebben volwaardig deel te nemen aan het maatschappelijk leven en bij te dragen aan het algemeen maatschappelijk welzijn. In het bestuur van DAS Vrouwen hebben vrouwen uit alle drie de gemeenten zitting.

Internationale Vrouwendag op 8 maart zal met de drie gemeentes gezamenlijk (per toerbeurt in een van de drie gemeentes) worden gevierd en er is een najaarsactiviteit in de vorm van een lezing. Daarnaast zullen activiteiten worden ondernomen op het gebied van de politiek, zoals de cursus ‘De politieke opstap’ en activiteiten rondom de verkiezingen gericht op het promoten van de aanwezigheid van vrouwen in de gemeenteraden.

Stichting DAS Vrouwen bestaat uit een bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester) met daaromheen werkgroepen. Deze werkgroepen organiseren de verschillende activiteiten (werkgroep Internationale Vrouwendagviering/najaarsactiviteit,werkgroep Politiek, werkgroepPR). Voor de werkgroepen zoeken wij vrouwen die voor één of meer jaren actief willen meedenken en willen helpen mee organiseren. Voor het bestuur zijn wij opzoek naar een penningmeester die een financieel beleid wil helpen ontwikkelen en de subsidieaanvragen naar de drie gemeentes toe coördineert en uitwerkt. Op dit moment wordt het penningmeesterschap tijdelijk waargenomen door de penningmeester van voorheen Vrouwennetwerk Someren.

Stichting DAS Vrouwen heeft een eigen website http://www.dasvrouwen.nl.
De website heeft tot doel om te fungeren als PR-middel voor eigen activiteiten maar ook om vrouwen te verwijzen naar nuttige sites en informatie op het gebied van emancipatie.

Stichting DAS Vrouwen heeft geen eigen middelen maar werkt met subsidie van de gemeentes Deurne, Asten en Someren, aangevuld met entreegelden bij activiteiten. De stichting wordt verder in personele zin ondersteund door een medewerker van Onis Welzijn die de vergaderingen bijwoont en adviseert.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s