Verslagen

Dinsdag 8 maart Internationale Vrouwendag

Dit jaar was het thema “Vrouw, Kunst en Cultuur”. Het was een heel drukbezochte en fantastische avond in het Gerardushuis in Deurne.

DAS Vrouwen had bij het afscheid van Annemie Urlings (voormalig redactrice van ’t Contact) een donatie gekregen om te gebruiken voor deze culturele activiteit voor vrouwen. Samen met Annemie zijn wij tot een programma voor 8 maart gekomen waaraan verschillende vrouwelijke kunstenaars en vrouwen die op een andere manier met kunst te maken hebben mee gewerkt hebben.
Het programma was als volgt:
19.00uur Expositie van verschillende kunstenaressen in het Gerardushuis
Optreden van de Muziekschool Deurne (gitaar en zang)
19.30 uur “Vrouw in de Kunst”. Inleiding door Annette Wilde, voormalig gemeenteraadslid gemeente Someren, Educator Gemeentemuseum Helmond
19.50 uur Cabaretvoorstelling door Nix Gelogge uit Deurne
20.30 Workshops:
Gedichten schrijven (Hella Hertogs). Schilderen (Elfri vd Weerden). Mime en lachen  (Lieke Grosfeld). Kleien  (Jeanne van Bakel).
21.30 Afsluitend cabaret door Nix Gelogge
22.00 Napraten.

Thema rouwverwerking 25 november 2015

De Rouw Revue werd om 20.30 uur opgevoerd door Milou Franken en Peter Tiddens in de theaterzaal van Sociaal Cultureel Centrum De Ruchte in Someren .
Een voorstelling over loslaten, over wat verlies je kan brengen, over het leven na de dood. Over: Hoe besta je (er)na? Het was een voorstelling met een lach en een traan.    Confronterend, emotioneel, maar ook bevrijdend en integer. Er was veel interactie met het publiek, wat het een persoonlijk tintje gaf. De voorstelling werd druk bezocht.

Stichting DAS vrouwen organiseerde samen met de vrouwenorganisaties Vrouwen Centraal (Asten-Someren), Eindse Vrouwen Actief (Someren-Eind), Vrouwen van Nu (Someren Dorp, Someren-Heide en Lierop) deze thema-avond rondom dit belangrijke, maar vaak ook beladen onderwerp en werd mogelijk gemaakt door Stichting Dr. Eijnatten, Stichting Steun Welzijnszorg Helmond, Coovels Smits Stichting en Stichting Tiny en Annie van Doorne Fond. Veel dank hiervoor.

Voorafgaand aan de theatervoorstelling was er om 19.00 uur een lezing, verzorgd door Liesbeth Ploeg (www.verliesadvies.nl) uit Helmond en Hanneke Koppens uit Someren. In deze lezing werd aandacht besteed aan het feit dat verdriet er mag zijn, dat hier geen tijd voor staat en dat iedereen op zijn of haar eigen manier met rouw om mag gaan. Voor de lezing was heel veel belangstelling.
Van 18.00 uur tot 22.00 uur was er een, tevens drukbezochte, “markt” in de Ruchte waar meerdere organisaties en personen (Gertie Mooren, die met enkele jongeren van de partij was om hun verhaal te vertellen, Kim Veldpaus-Wijnen, kindercoach, die kinderen helpt met het opbouwen van een positief zelfbeeld en met het omgaan met rouw, Faan Boek en Advies, Andrea Wewer, Stichting Achter de Regenboog, Vereniging Ouders van een overleden kind en bibliotheek Asten-Someren)) aanwezig waren die informatie gaven rondom het thema rouwverwerking.

De informatiemarkt en de lezing waren vrij toegankelijk voor iedereen, ook wanneer men niet naar de voorstelling ging.

 

Internationale Vrouwendag 8 maart 2015

Locatie: De Kluis in Ommel

Vrouwen helpen …….

Hoe kwamen we op het thema? We zien een economische crisis.  We richten ons specifiek op de rol en positie van vrouwen in de samenleving. Dit bij elkaar optellend vroegen we ons af in hoeverre wij als vrouwen een rol kunnen spelen in de ontwikkelingen op dit moment: kunnen we elkaar op een of andere manier helpen? Zo kwamen we bij het thema deelsamenleving

De reeds aanwezige initiatieven (o.a. Peerby, Toogether,Floow2, Thuisafgehaald, zorgvoorelkaar, Levgroep, Onis) werden op deze inspirerende avond eerst kort gepresenteerd via de PowerPoint. Wat kunnen we eventueel toevoegen aan al deze initiatieven en dan met name Vrouwen helpen vrouwen?

We hebben ons met name laten inspireren door onderstaande bevlogen spreeksters.

Mayke Peters is dorpsondersteuner in Heusden. Zij heeft de uiteenlopende diensten van Zorgsteunpunt Heusden toegelicht en verteld over kleinschalige en succesvolle projecten van de gemeente Asten.

Ingrid Scheepers is een van de vrijwilligers die actief zijn in de Moestuin voor het Goede Doel in Asten en heeft met passie haar verhaal en de verdere plannen verteld.

http://www.oniswelzijn.nl/index.php/samen-actief-in-je-dorp/de-moestuin

Ankie Scholten uit Someren is oprichtster en beheerder van de Weggeefhoek, een zeer succesvol Facebook initiatief.

https://www.facebook.com/groups/Somerenweggeefhoek/

Daarnaast heeft bibliotheek Helmond-Peel een Pop-up Boekspot ingericht en het Rita Meulendijks dit initiatief toegelicht: neem een boek mee dat je gelezen hebt en aan een ander wilt geven. Zet eventueel jouw leeservaring erin. En neem een ander boek mee naar huis

Karlijn Janssen en Milou Huijgens van Duo Pico Bello sloten de avond af met een stukje entertainment, dat aansloot op het thema.

http://www.duopiccobello.nl/

Lezing en interactieve avond ‘Vrouw en geldzaken’ 6 november 2014
Locatie: De Ruchte, Someren.

Susanne de Groot en Yvonne van Orsouw, lid van DAS Vrouwen en beide werkzaam in de financiële dienstverlening, maakten de dames a.d.h.v. praktijkvoorbeelden en duidelijke filmpjes bewust van financiële risico’s.  Ze gaven die avond antwoorden op vragen, handige tips en links naar websites (zie kopje links op deze website).

Internationale Vrouwendag 8 maart 2014
Locatie: de theaterzaal in Het hart van Heuze.

Programma: Cabaret groep “Music All Around” bracht onder de enthousiaste leiding van Jenneke Wouters http://www.musicallaround.nl/home, speciaal voor de vrouwen in Deurne, Asten en Someren, een programma dat bestond uit een mix van musical en kleinkunst.

Na afloop hebben we nog even nagepraat onder het genot van een drankje en live muziek. De werkgroep politiek van DAS vrouwen was aanwezig in het kader van de actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014: “DAS vrouwen in Deurne, Asten en Someren: Doe ze de DAS om”

Foute Sara’s 23 april 2013 en informatiemarkt


In verband met het thema van dit toneelstuk organiseerde DAS Vrouwen voorafgaand aan de voorstelling een informatiemarkt voor vrouwen over “Menopauze”. Verpleegkundig overgangsconsulente Kitty van Rooij-Boudewijns was aanwezig om vrouwen te woord te staan. Schoonheidsspecialiste Irma Andri gaf adviezen over huidproblemen gerelateerd aan de overgang. Er was informatie van de Nederlandse Osteoporose vereniging en de Bibliotheek Helmond-Peel liet zien welke boeken er over dit onderwerp te lenen zijn.

foute sarahsOp 23 april a.s. werd het toneelstuk “Foute Sarah’s” opgevoerd in Sociaal Cultureel Centrum de Ruchte in Someren. Dat was een groot succes met hilarische sketches. Voor vrouwen die via DAS Vrouwen besteld hadden gold een korting van € 5,= op de entreeprijs.Internationale Vrouwendag 8 maart 2013

Int vrouwendag 2013 009Int vrouwendag 2013 010Int vrouwendag 2013 006Int vrouwendag 2013 003Int vrouwendag 2013 014Int vrouwendag 2013 011

https://dasvrouwen.files.wordpress.com/2012/09/consultaante.jpgCabaret met Jetty Mathurin. “ConsulTAANTE.

.

Avond met thema: ‘Hoe blijf ik relaxed?’ 01-11-2012

Workshop dans van José Berkers en zang van Carla Ham

Primitieve dans en biodynamische therapie
Op o.a. de volgende muziek:
*
Mantra zingen
Zing, hoor je eigen stem
Luister, hoor je innerlijke stem
Verstilling- iedere keer weer nieuw
Zing, beluister het gefluister van je ziel
**
De 20 vrouwen die heerlijk ontspannen konden bewegen en zingen bij In de Brouwerij in Asten gingen relaxed naar huis. Een geslaagde avond die voor herhaling vatbaar is

**

Feeling Female beurs 15-09-2012

Vanuit de enorm drukbezochte stand hebben onze DAS vrouwen veel bezoeksters kunnen informeren over het doel en visie van stichting DAS vrouwen. Alle 400 boekenleggers met het activiteitenprogramma 2012/2013 zijn uitgedeeld aan geïnteresseerde vrouwen. De ontmoeting met bijzondere onderneemsters heeft ertoe geleid dat zij lezingen en workshops aangeboden hebben

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s